X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar

Türkiye'nin Yeni Alan Adı Uzantısı .TR Ön Siparişte!

AnasayfaHaberiniz Olsun.Türkiye'nin Yeni Alan Adı Uzantısı .TR Ön Sipa...

Türkiye'nin yeni alan adı uzantısı .TR ön sipariş kayıtları 7 Ağustos 2024 tarihine kadar uzatıldı. Ön Sipariş için son gün 7 Ağustos 2024! .com.tr / .net.tr / .org.tr / .web.tr gibi alan adı uzantılarına sahip firma/şahıslara öncelik tanınacak olan .tr uzantılı alan adınızı ön sipariş süreci tamamlanmadan hemen kayıt edin, size ait olan alan adının başkası tarafından alınmasının önüne geçin. 

.TR ÖNCELİK KILAVUZU

1) .TR Nedir?
Yakın zamanda aradaki .com / .net / .org gibi uzantıların yer almadığı alan adları kullanılabilir hale gelecektir. Örneğin; artukluweb.tr

2) Kimler Öncelikli?
Tüm .tr sahipleri mevcut alan adlarının .tr uzantısı için önceliklidir. Örneğin; artukluweb.com.tr alan adı sahibi artukluweb.tr için önceliklidir.

3) Önceliği Kullanmazsam Ne Olur?
Mevcut alan adının yalnızca .tr içeren versiyonunu farklı kişiler alıp kullanabilir. Ön Kayıt süreci tamamlandıktan sonra “ilk gelen alır” prosedürü işletilir.

4) Mevcut Alan Adım Ne Olacak?
alanadi.tr tamamen farklı bir alan adıdır. Mevcut alan adınıza ek bu alan adını da alıp yönlendirme ile kullanabilirsiniz. Böylece 3.kişilerin sizin alan adınızı almasının önüne geçebilirsiniz.

5) Neden Almalıyım?
Kısa alan adlarının uluslararası kullanımı daha yaygındır. Ayrıca kullanıcılarının aklında daha kolay kalır ve yazımı daha kolaydır.

6) Nasıl Başvurabilirim?
artukluweb.com.tr ‘de mevcut alan adınız bulunuyorsa direkt başvuru yapabilirsiniz. Ancak mevcut alan adınız farklı bir firmada ise öncelik kodunu temin edip artukluweb.com.tr ‘den başvuru yapabilirsiniz.

Alan Adınızı hemen ön sipariş ile kayıt etmek için burayı tıklayın!